preskoči na sadržaj

Christmas cards 2018.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 8. 4. 2019. 15:37
 


 

Uvažavanje naše izvorne kulture i baštine s naglaskom na sportu

 

U projektu sudjeluju škole partneri iz pet država EU: Hrvatska, Poljska, Italija, Grčka i Irska. Učitelji iz navedenih škola se međusobno posjećuju tijekom dvije godine trajanja ovog projekta kako bi razmjenjivali svoja iskustva, upoznali se sa kulturama drugih naroda i država te usvajali dobre prakse poučavanja od svojih kolega pa ih primijenili u svojim školama.

Naglasak je na očuvanju vlastite kulturne baštine i nacionalnog identiteta te poštivanju kulturne baštine i identiteta partnerskih država razvijajući svijest da nas različitosti obogaćuju, a nikako ne dijele. Dobar primjer za ovo je upravo sport u kojem se ljudi iz različitih kultura zajedno natječu razvijajući osjećaj pripadnosti vlastitoj naciji, ali isto tako i osjećaj zajedništva i jednakopravnosti sa svim ostalim nacijama.

Smatramo da će sudjelovanjem u ovom projektu naši učitelji nastaviti razvijati svoje vještine kvalitetnog podučavanja učenika usvajajući nove i zanimljive metode rada od svojih kolega iz EU pa će koristi od toga imati i naši učenici kojima će nastava biti raznovrsnija i privlačnija što će ih dodatno motivirati za rad i stjecanje novih vještina.
preskoči na navigaciju