preskoči na sadržaj
 

NASTAVAK UNICEFOVE KAMPANJE STOP NASILJU MEĐU DJECOM:

ZA DRUŠTVO I ŠKOLE BEZ NASILJA

 

UNICEF u nastavku kampanje za smanjivanje vršnjačkog nasilja poziva na očuvanje vrijednosti nenasilja na stadionima, u politici, medijima i u obiteljima. Porukama na veleplakatima, UNICEF podsjeća na odgovornost odraslih u odgoju djece za smanjivanje nasilja.


Porukama na veleplakatima „Stadioni bez vrijeđanja – škole bez nasilja" i „Politika bez uvreda – škole bez nasilja", započinje drugi val UNICEF-ove kampanje Stop nasilju među djecom. I dok je prije 7 godina cilj kampanje bio povećati svijest javnosti o problemu vršnjačkoga nasilja, danas je cilj kampanje potaknuti građane, tvrtke, novinare, učitelje, roditelje, bake, djedove, navijače, donositelje odluka, djecu i mlade na osobni doprinos u borbi protiv vršnačkoga nasilja. U izradi su još veleplakati s porukama o ulozi obitelji i medija u stvaranju društva u kojem će biti manje nasilja.

„Opipljivi rezultati u borbi protiv nasilja postignuti su u suradnji s više od 150 škola koje nose naslov Škola bez nasilja. U njima je nasilje među djecom prepolovljeno, a škole trajno rade na odgoju i sustavu koji nasilje sprječava, ali i kad se ono dogodi, na njega se primjereno reagira. No te rezultate nije moguće održati ili širiti bez uključivanja šire društvene zajednice", izjavila je povodom početka kampanje Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Plakate i cjelokupnu kampanju osmišljava agencija Najlon, bez naknade, a oglašivački prostor je ustupio dugogodišnji partner UNICEF-a,Europlakat. Fotografiju za veleplakat 'stadioni' je ustupila agencija Cropix.

Akciju Stop nasilju među djecom zagovara prvi UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni, a u njezino promicanje uključio se ove jeseni sportski prijatelj UNICEF-a KHL Medveščak te 'medvjedi' Alan Letang i John Hećimović kao glasnogovornici akcije.

Izvor:  www.unicef.hr
preskoči na navigaciju