preskoči na sadržaj
Njemački jezik

Njemački je jezik uveden u nastavu u našoj školi na traženje roditelja prije više od 30 godina. Prvo su ga  učili učenici svakog „c“odjela kao prvi strani jezik. Pred nekih petnaest godina organizacija nastave je promijenjena pa je njemački ponuđen kao drugi strani jezik učenicima svih paralela. I danas ga predaje profesorica Ada Ćeman koja nam je rekla: “Jezici povezuju ljude cijelog svijeta i ja sam sretna što sam kap u tom slapu. Njemački jezik mi je posebno drag jer mi je omogućio osobni kontakt sa kolegama iz skoro svih zemalja Europe. Ustanova koja se zove „Goethe Institut“ postoji i u Hrvatskoj, djeluje u Zagrebu, i posreduje u razmjeni profesora ali i drugih struka kojima je njemački jezik važan. Tako sam u nekoliko navrata sudjelovala u radu seminara za profesore njemačkog jezika u Saveznoj Republici Njemačkoj, što je u mnogome utjecalo na formiranje mog pristupa učenicima i nastavi stranih jezika. Sa učenicima njegujem dobar odnos jer želim da ne osjećaju teškoće. Rado primjenjujem igre jer učenike oslobađaju napetosti i na vedar način omogućavaju upamćivanje nastavnig sadržaja.

Danas sve češće susrećem nekadašnje učenike koji mi kažu da obnavljaju znanje njemačkog jezika jer im je potreban za njihov posao. Neki su i sami postali profesori.

Mislim da će u budućnosti potreba za znanjem njemačkog jezika biti još veća jer je on materinji jezik najvećeg broja ljudi u Europi. Ja ću se i dalje truditi da ga moji učenici vole kao i ja“. 

Virtu@lna stručna služba


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


e-Dnevnik

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

 

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike


Kurikulum


Primanja učitelja


 


VIDEO

PROTIV NASILJA JA DIŽEM GLAS

IGROKAZ-PRIČA IZ SUSJEDSTVA

UNICEF


Anketa
Koje polugodište unutar školske godine vam je draže?
Korisni linkovi

 

preskoči na navigaciju