preskoči na sadržaj
Vijesti

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?

„Što je sve važno pri donošenju odluke? Koje informacije trebamo prikupiti i kako do njih doći? Gdje upitati za savjet? Kako izračunavamo bodove? Najtraženija zanimanja? Kako do stipendije?...

Odgovore na navedena i još mnogo drugih pitanja, potražite u novim informativnim brošurama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje „Kamo nakon osnovne škole?“ pod opširnije.


U životu svakog tinejdžera odabir srednje škole jedna je od najvažnijih odluka koju treba donijeti. Ta odluka nije nimalo laka, stoga treba dobro razmisliti čime biste se u životi voljeli baviti, biste li više voljeli biti neprestano u kontaktu s ljudima, ili više volite urede u kojima ćete imati svoj mir i tako obavljati svoj posao? Biste li voljeli mnogo putovati, upoznavati različite ljude i različita mjesta, ili biste zauvijek htjeli ostati ovdje i putovati preko praznika? To su teška pitanja na koja tek mali broj osnovnoškolaca zna pravi odgovor.

Zanimanja se razlikuju po svojim karakteristikama i zahtjevima koji se postavljaju pred osobe koje ih obavljaju. Stoga je upravo sada trenutak da dobro razmislite o svojem budućem zanimanju. Pokušajte prikupiti što više informacija o različitim zanimanjima, o školama u kojima se možete obrazovati za pojedina zanimanja, kao i o mogućnostima zapošljavanja, odnosno nastavka daljnjeg obrazovanja. Jasno je da ne možete proučiti sva moguća zanimanja. Zato pokušajte napraviti odabir onih zanimanja koja vam se čine najprimjerenijima i najprivlačnijima s obzirom na vaše interese, vrijednosti i sposobnosti.

Predlažemo također da posjetite web stranice srednjih škola na kojima možete dobiti informacije o budućim zanimanja koja vas interesiraju!

Za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju kliknite na sliku brošure koja je prikazana ispod.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vesna Čavka   datum: 18. 6. 2012.

Virtu@lna stručna služba


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


e-Dnevnik

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

 

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike


Kurikulum


Primanja učitelja


 


VIDEO

PROTIV NASILJA JA DIŽEM GLAS

IGROKAZ-PRIČA IZ SUSJEDSTVA

UNICEF


Anketa
Koje polugodište unutar školske godine vam je draže?
Korisni linkovi

 

preskoči na navigaciju