preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti

HNOS

Hrvatski nacionalni obrazovni standard

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2012.

Ukupno: 125319
Ovaj mjesec: 1043
Ovaj tjedan: 339
Danas: 1
vijesti

Večer matematike 2017.

Večer matematike je u našoj školi obilježena 1.12. u prostorijama škole. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Kako nam je bilo pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 11. 12. 2017. 12:44

Dan kruha

Obilježavanje Dana kruha u našoj školi

Danas, 26.10.2017., je dan kada posebno zahvaljujemo Bogu jer nam je u ruke dao kruh.

Učenici naše škole sakupili su novac za potrebite, a svaki učenik je donio  po jednu voćku. Mi, prvopričesnici, bili smo posebno uzbuđeni i sretni. Priredili smo malu svečanost s nekoliko pjesama, igrokazom i molitvom. Vrijeme prolazi, a priredba se bliži… Lako je samo ako vjeruješ u Boga i ljubiš ga. Radujemo se i tome što u ruke primamo blagoslovljen kruh, a voćke stavljamo u kutije dobrote. Ljubav se širi i dijeli po školi. U našoj učionici smo s užitkom pojeli blagoslovljeni kruh.

Ovaj dan je bio poseban, a dojmove o njemu ćemo prepričavati i sutra.

                                                                                           Anja Poljak, 3.a

Obilježavanje Dana kruha u našoj školi

Mi smo trećaši i prvopričesnici Osnovne škole Marjan. U našoj smo školi 26.10.2017. zajedno proslavili Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje.

Nekoliko smo se dana pripremali za svečanost. Pripremili smo molitvu, igrokaz i pjesme. Prikupljali smo po jednu kunu i voćku za siromašne i gladne obitelji. Na kraju priredbe svećenik je blagoslovio kruh i svi smo otišli sretni u učionice.

Ova je proslava Dana kruha bila zbilja posebna.

                                                                                    Ivana Lešnjak, 3.a

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 27. 10. 2017. 18:56

JAVNI POZIV - CENTRI IZVRSNOSTI

priloženom dokumentu možete pronaći: 

1. Javni poziv za prijavu učenika na testiranje i stjecanje statusa polaznika Centra izvrsnosti iz:

  • matematike
  • informatike
  • novih tehnologija

2. Javni poziv za prijavu nastavnika te drugih zainteresiranih za stjecanje statusa mentora i za rad u centru izvrsnosti iz:

  • matematike
  • informatike
  • novih tehnologija

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 26. 10. 2017. 18:16

Sajam mogućnosti na Rivi

Dana 28. listopada 2017. god. (subota) u vremenu od 10,00 do 13.00 sati u Splitu na Obali HNP-a (Riva), planira se  organizacija  2. komponente programa - „Sajam mogućnosti“.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska zajedno s Gradom Splitom provodi preventivni program u osnovnim školama, pod nazivom „Zajedno više možemo“. Program se aktivno provodi od 2011. godine i sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a koji su namijenjeni populaciji učenika 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Radi se o događaju koji je već vrlo uspješno organiziran u Splitu tijekom kojeg učenici osnovnih škola u pratnji roditelja ili učitelja/ice, dolaze na Sajam mogućnosti, gdje im različite kulturno - umjetničke, športske i druge udruge predstavljaju svoje sadržaje kako bi mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Za svu djecu koja dođu na sajam zajedno a roditeljima biti će organiziran zabavni program.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 26. 10. 2017. 18:13

Dan kravate

Tijekom rujna i listopada spretne učeničke ruke su uz pomoć naše učiteljice likovne kulture Nataše Bašice kreirale "marjansku kravatu" kako bi zajedno s nama obilježili nacionalni Dan kravate 18. listopada 2017. godine.

Više slika pogledajte u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 16. 10. 2017. 12:54

Pravo na besplatnu marendu

Učenici koji su ostvarili pravo na besplatnu marendu prošle godine, ne moraju ponovno podnositi zahtjeve, već će sve potrebne radnje za utvrđivanje postojanja uvjeta za nastavak prava pomoći na besplatnu marendu obaviti djelatnici odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Grada Splita

Važno je naglasiti da učenici prvih razreda i njihovi roditelji, a i oni učenici viših razreda i njihovi roditelji koji udovoljavaju uvjetima iz članka 11. Odluke o socijalnoj skrbi mogu već sada predati zahtjeve i potrebnu dokumentaciju za pravo na besplatnu marendu tako da odmah na početku školske godine primaju uplate za istu. Zahtjeve onih roditelja koji se sada ne odazovu, Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu zaprimati će i u rujnu (na početku školske godine). Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom koji budu dostavljeni nakon 30. rujna 2017.g. rješavat će se na način da će se odgovarajuće pravo priznavati od mjeseca zaprimanja predmeta i obuhvatit će odgovarajući broj mjesečnih rata do kraja nastave u školskoj godini 2017./18.

U članku 11. Odluke o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik Grada Splita“ broj 26/16) utvrđeni su uvjeti i postupci ostvarivanja prava na besplatnu marendu:

Članak 11.

1. Pravo na besplatnu marendu u osnovnoj školi može ostvariti učenik ako jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita uz jedan od dodatnih uvjeta:

-dijete čija obitelj ima rješenje Centra o priznatom pravu na ZMN,

-dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida ili mirnodopskog vojnog invalida ili civilnog invalida rata s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 70% i većim,

-dijete samohranog roditelja sukladno određenju pojma iz ove Odluke,

-dijete iz obitelji s troje i više djece pod uvjetom da prima dječji doplatak,

-dijete iz obitelji u kojoj su oba roditelja/skrbnici nezaposleni,

-dijete sa teškoćama u razvoju sukladno određenju pojma iz ove Odluke.​

Ovdje pročitajte ostatak članka 11.

Prilog:

- Obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatnu marendu

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 11. 6. 2017. 18:43

Posjet osmih razreda Vukovaru – 2017.

Ministarstvo branitelja i Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provode projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske.

Osmi razredi  su sa svojim razrednicama Ivanom Grandić Komljen, Bojanom Vukičević i profesoricom povijesti Boženom Škarica posjetili Vukovar.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 8. 5. 2017. 10:01

BROD

Hrvatski pomorski muzej Split i Osnovna škola „Marjan“ Split organiziratori su projekta te istoimene izložbe pod nazivom „Brod – hrvatska kulturna i pomorska baština u likovnom, jezičnom i glazbenom izričaju učenika Osnovne škole „Marjan“ Split. Ovom se izložbom prezentiraju ne samo modeli brodova, različite vrste od gajete i bracere pa do trabakula i parobroda, već i pjesme koje su učenici uz mentorstvo svojih učiteljica napisali, a sve na temu brodova i mora njegujući ljubav prema hrvatskoj kulturnoj i pomorskoj baštini.

Ovim putem pozivamo vas da posjetite izložbu u Hrvatskom pomorskom muzeju Split od 4. svibnja do kraja lipnja!

Prilozi:

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 28. 4. 2017. 15:04

Večer matematike

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva u srijedu, 30. studenog s početkom u 18:00 sati, u našoj školi održala se i ove godine Večer matematike.

Više slika pogledajte u našoj foto-galeriji.

 

Što je Večer matematike?

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi.

Kako izgleda Večer matematike? 

Večer matematike nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici.

I ove godine odaziv učenika i njihovih roditelja je bio velik. Ukupan broj učenika, roditelja i nastavnika koji su sudjelovali na večeri matematike je 344!

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 19. 12. 2016. 10:52

EKO grupa

O aktivnostima i dosadašnjim projektima EKO grupe naše škole možete pogledati direktno na linku http://os-marjan-st.skole.hr/nastava/aktivnosti/eko_grupa (dio naše školske stranice). 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 14. 10. 2016. 18:09

Škola u bolnici

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 31. 5. 2016. 17:23

Europski tjedan programiranja

I ove godine smo u našoj školi obilježili Europski tjedan programiranja. Kako je bilo našim petašima pogledajte u prezentaciji.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 20. 11. 2015. 14:01

Kako otpadu udahnuti život

U OŠ Marjan u Splitu učiteljica likovne kulture Nevenka Mistrić Gulin sa svojim učenicima otpadu udahnjuje novi život.

1. dio: papir

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čavka  datum: 15. 2. 2014. 12:57
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


e-Dnevnik

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

 

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike


 


VIDEO

PROTIV NASILJA JA DIŽEM GLAS

IGROKAZ-PRIČA IZ SUSJEDSTVA

UNICEF


Anketa
Koje polugodište unutar školske godine vam je draže?
Korisni linkovi

 

preskoči na navigaciju